Direct handelen? Dit zijn onze top broker keuzes
Onze score
Verplichtmelding
Onze score
Verplichtmelding
Onze score
Verplichtmelding

kenmerken van een goede belegger

Leren van fouten

Beleggen zal niet altijd rooskleurig zijn. Zeker niet bij beginnende beleggers, maar de kunst is dan om er sterker uit te komen. Iedereen maakt weleens fouten en dat is zeker niet anders als het om beleggen gaat. Een sterk kenmerk die een belegger moet hebben is dat zij moeten leren van de fouten die zij maken. Niet opgeven, leren, niet dezelfde fout nog eens maken en opnieuw proberen.

Risico’s voorzien

Als ergens risico’s bij komen kijken dan is het wel bij beleggen, maar door ervaring opbouwen leert u ook steeds meer over de risico’s. Naarmate u langer belegger bent bouwt u het kenmerk op om risico’s te voorzien. Dit doet u door middel van de financiële markt in de gaten te houden en gewoonweg ervaring. Zo is het niet slim om geld te beleggen op iets waar het risico groter is dan de winst die u eruit kunt halen.

Geloof in uw eigen onderzoek

Als u onderzoek heeft gedaan naar verschillende aandelen of obligaties geloof dan ook dat dit werk goed uitgevoerd is. Als u een onderzoek heeft gedaan en hierna niet in gelooft, dan moet u nagaan of het wel een kwalitatief onderzoek was. Baseer uw keuzes op uw onderzoek en ga daarbij niet te veel twijfelen.

Geduld

Heb geduld tijdens het beleggen en raak niet te snel in paniek. Mocht de markt omlaaggaan, dan liggen er ook kansen voor de hand. Als de markt omlaag gaat ontstaat er paniek en kunt u toeslaan om goedkope effecten te kopen. Wanneer de markt dan weer omhoog gaat, waar geduld bij komt kijken, haalt u een goed rendement. Als uw aandelen dalen, maakt dan geen overhaaste emotionele beslissingen, maar ga onderzoeken wat u het beste kunt doen. Mocht u een kans laten liggen, dan is dit maar zo. Niet iedereen kan elke kans pakken en verzilveren.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Een groot aanbod aan verschillende brokers De beste broker vinden die bij uw wensen past Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.