Direct handelen? Dit zijn onze top broker keuzes
Onze score
Verplichtmelding
Onze score
Verplichtmelding
Onze score
Verplichtmelding

Succesvol beleggen

Begin met de gedachte dat u voor een langere tijd gaat beleggen. Ga niet met het gevoel beleggen dat u meteen veel geld gaat verdienen binnen een aantal dagen of weken. Mocht u snel geld willen verdienen, dan is beleggen niet de juiste manier om dit te doen. Het gaan om geduld en kennis in de markt. Maak geen overhaaste beslissingen. Daarnaast is het slim om te beleggen in bedrijven die u ook snapt. Als u geen kennis van een bedrijf heeft, kunt u ook moeilijker bepalen wanneer aandelen gaan stijgen of zakken. Als u een bedrijf of product goed begrijpt zult u makkelijker moeilijke keuzes kunnen maken.

Spreiden

Een ander belangrijk punt is dat u niet al uw geld op één aandeel, munt enzovoort moet zetten. Door uw geld te verspreiden op verschillende aandelen verlaagt u het risico om geld te verliezen. Van tevoren weet u namelijk niet welk aandeel gaat stijgen en welke niet. Natuurlijk kan het positief uitpakken als u al uw geld in een aandeel heeft, maar dit kan ook negatief uitpakken.

Inkoop en verlies nemen

Als de beurzen gaan dalen, gaan mensen vaak hun aandeel verkopen omdat ze in paniek raken. Zij zijn bang veel geld te verliezen, maar het kan ook een tijdelijke dip zijn. Zo kan het slim zijn om juist aandelen te kopen op zo een moment. Dit heeft ook met kennis te maken. U moet leren erachter zien te komen wanneer het om een tijdelijke dip gaat en wanneer het gaat om een echte crash. Als u hierop inspeelt kan dit erg voordelig zijn. Neem wel op tijd uw verlies. Heeft u in de gaten dat een aandeel niet meer gaat stijgen, maar alleen nog maar verder gaat dalen, verkoop deze dan tijdig om zo uw verlies te beperken. Ga vooral geen emotionele beslissingen maken, maar maak gebruik van de kennis die u heeft.

Kosten

Als laatste is het belangrijk om een goede broker te kiezen en na te gaan welke kosten zij in kaart brengen. Zo hebben sommige brokers hogere transactiekosten dan andere. Deze worden in rekening gebracht tijdens het verkopen en kopen van aandelen. Zoek de voordeligste broker die bij u past. Sommige brokers hebben helemaal geen kosten.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Een groot aanbod aan verschillende brokers De beste broker vinden die bij uw wensen past Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.