Direct handelen? Dit zijn onze top broker keuzes

In het Engels betekent het ‘contract for differences’. Bij het beleggen in CFD’s, wat één van de verschillende beleggingsvormen is, wordt er ingespeeld op de eventuele dalingen en/of stijgingen die plaats kunnen vinden rondom een bepaalde koers. Daarnaast wordt het beleggen in CFD’s in dezelfde categorie als derivaten gezet. Dit komt doordat de koers in de meeste gevallen een verband heeft met de verschillende beleggingsproducten zoals valuta’s, grondstoffen en aandelen.

Hoe handel je met CFD’s?

Wanneer u wilt beginnen met het handelen met CFD’s wordt er een contract tussen u en de broker afgesloten. Heeft u eenmaal een belegging gemaakt dan ontvangt u verder geen onderliggende waarde in bezit. Het enige wat afgesproken wordt bij het maken van het contract is wat er wordt uitgekeerd in geval van winst en wat er betaald dient te worden in geval van koersverlies. De contracten rondom CFD’s komen over het algemeen zonder einddatum en is dit geheel aan uzelf om het moment tot uitbetaling of betaling te kiezen. 

Er zijn nog twee vormen die ‘CFD Long’ en ‘CFD Short’ worden genoemd. Bij CFD Long heeft u een effect gekocht en bij CFD Short heeft u een effect weer verkocht. Deze twee werken precies in de tegenovergestelde richting. 

Wat zijn de mogelijkheden

Voor de particuliere belegger zijn de theoretische mogelijkheden enorm met het beleggen in CFD’s. Zo heeft u namelijk 24 uur per dag 7 dagen per week de mogelijkheid om op eigen tijd te handelen, dit betekent dat u niet afhankelijk bent van de openingstijden van een beurs. Daarnaast heeft u als particulier de mogelijkheid om zelfs met een kleine investering mee te profiteren met eventuele koersschommelingen (door te behulp van de hefboom techniek). 
Naast de mogelijkheden zijn er ook, net zoals bij iedere ander beleggingsvorm, risico’s verbonden. Het is u daarom aan te raden om eerst het vak te bestuderen voordat u met CFD’s aan de slag gaat. Er wordt namelijk veel geld verloren doordat er van te voren niet zorgvuldig geanalyseerd wordt.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Een groot aanbod aan verschillende brokers De beste broker vinden die bij uw wensen past Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.