Online brokers

Online beleggen is de afgelopen jaren enorm populair geworden en door de enorme groei aan interesse, zijn de mogelijkheden om er in te stappen ook vereenvoudigd. Zo zijn er tegenwoordig verschillende manieren om te werk te gaan. U kunt ervoor kiezen dat een professional uw vermogen beheerd, zelfstandig op de beurs beleggen of ETF’s of aandelenfondsen via een broker in te kopen. Ongeacht waar uw voorkeur naar uitgaat, er is ten alle tijden een (online) broker nodig om uw orders door te voeren (beleggingstransacties). Maar waar er veel vraag is is er ook veel concurrentie en dat is bij de online brokers terug te zien. Zo zijn er enorm veel verschillende brokers met verschillende tarieven, beleggingsproducten en andere diensten. Wilt u goed geïnformeerd beginnen aan het opbouwen van een beleggingsportefeuille, aangezien een klein verschil in bepaalde tarieven al voor grote financiële gevolgen kan leiden op de lange termijn? Op Beste Brokers vindt u alle benodigde informatie en helpen wij u bij het kiezen van de best passende broker. Vergelijk hieronder direct alle Belgische brokers en kom zo tot de keuze voor de beste persoonlijke match!

Filteren
Type broker
Handels mogelijkheden
Regulatie
Applicatie
  Sorteren op: Populariteit Gebruiksgemak Kosten Score

  De diensten van online brokers

  Een online broker bestaat uit een organisatie, een klein team of uit slechts een individu, die actief bezig is met het handelen en de beleggingstransacties uitvoert. Kiest u voor een online broker dat de vorm heeft van een organisatie, dan heeft deze organisatie handelaren in dienst. Iedere online broker genereert zijn/haar inkomsten in de vorm van commissies die ontstaan bij transacties. Daarnaast heeft u de mogelijkheid, wanneer u zelfstandig aan de slag wilt, om een beleggingsrekening te openen bij een online broker. Een online broker kan verder ook als een soort van ‘match-maker’ ingezet worden waar die u in contact brengt met verkopers. Tot slot heeft u nog de ‘full service online broker’. Zoals de naam al doet vermoeden, neemt deze vorm alles uit handen tegenover een, te verwachten, hogere commissie.

  Kosten van online brokers

  Hierboven hebben wij de verschillende vormen voor het inzetten van een online broker besproken, iedere broker hanteert een ander prijskaartje voor de verschillende aangeboden diensten. Naast de tarieven kunnen de voorwaarden per broker ook verschillen, hier dient u rekening mee te houden. Daarnaast zijn de beheerkosten ook een belangrijke kostenpost waar naar gekeken dient te worden. De beheerkosten, ook wel ‘service fee’ genoemd, worden door belast wanneer er geïnvesteerd is via een beleggingsfonds. Een vooraf uitgebreid onderzoek naar een geschikte beleggingsfonds is hierdoor zeer aan te raden. Op onze website Bestebrokers.be willen wij u een zo overzichtelijk mogelijk keuze laten maken tussen de verschillende online brokers zodat u zeker bent van een goede match!

  Houd ook rekening met de kosten

  Kosten spelen natuurlijk een grote rol tijdens het kiezen van een online broker, maar vergeet niet dat er ook nog andere aspecten naar voren komen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de klantenservice of de gebruiksvriendelijkheid van de software waar u mee aan de slag gaat. Beide kunnen namelijk uw keuze maken of kraken. Wanneer u namelijk te maken heeft met een software waar u niet mee uit de voeten kan, omdat het te geavanceerd is of juist te weinig functies heeft voor jou als ervaren belegger, dan kan dit een enorme hinder opleveren. Bent u juist als nieuwe belegger zeer actief en heeft u veel vragen maar is de klantenservice niet van hoge kwaliteit… Dit zijn slechts enkele voorbeelden die duidelijk maken dat er naast de kosten, ook andere vergelijkingen gemaakt moeten worden.

  De beleggingsfondsen

  Met onze website Bestebrokers.be richten wij ons voornamelijk op online brokers die actief zijn met beleggingsfondsen. Twijfel jij nog om deel te nemen aan een beleggingsfonds? Dan kunnen wij u vertellen dat het het proberen waard is! Het beleggen gebeurd in onroerend goed, meerdere aandelen, obligaties of een combinatie hiervan, ook zorgt dit voor minde risico. U heeft namelijk de mogelijkheid om bij beleggingsfondsen je vermogen verspreid te beleggen. Dit houdt in dat u niet afhankelijk bent van één belegging waar al uw vermogen in zit. Dit zorgt ervoor dat wanneer er een daling plaatsvindt niet de complete waarde van uw vermogen zakt!

  Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.