Trade Republic

Onze beoordeling over Trade Republic: 7.50 10

Trade Republic is een Duitse fintech, opgericht in 2015 door Thomas Pischke, Marco Cancellieri en Christian Hecker. Het idee achter Trade Republic was om een mobielvriendelijk platform te creëren dat beleggen goedkoper en toegankelijker voor de gemiddelde persoon zou maken. Het bedrijf lanceerde officieel zijn app in Duitsland in 2019 en heeft sindsdien een snelle uitbreiding doorgemaakt in andere Europese landen, waaronder België. Trade Republic onderscheidt zich door het aanbieden van commissievrije beleggingen, wat betekent dat gebruikers zonder transactiekosten kunnen handelen, wat het platform bijzonder aantrekkelijk maakt voor zowel beginnende als ervaren beleggers. Door zijn gebruiksvriendelijke interface en lage kosten heeft Trade Republic snel een grote gebruikersbasis opgebouwd en is het een van de leidende online brokers in Europa geworden.

Bekijk deze broker
Onze beoordeling over Trade Republic Eindoordeel: 7.50
Platform & Tools 8
Commissies en kosten 8
Beleggingsmogelijkheden 6
Klantenservice 7
Gebruiksgemak 9
Storten & uitbetaling 7
Educatie 7
Mobiel beleggen 8

Handelsplatform

Trade Republic biedt een strak en intuïtief handelsplatform aan. Met een focus op minimalisme en gebruiksgemak biedt het platform gebruikers een heldere navigatie en snelle toegang tot essentiële functies zoals portfolio-overzicht, marktinformatie, en de uitvoering van transacties. Deze benadering maakt Trade Republic bijzonder aantrekkelijk voor nieuwkomers in de beleggingswereld.

Het platform is uitgerust met diverse technische hulpmiddelen en grafische voorstellingen die u in staat stelt om grondige analyses te verrichten. U heeft toegang tot real-time koersinformatie, historische data, en een reeks aan indicatoren voor technische analyse. Deze tools ondersteunen zowel beginners als gevorderden bij het nemen van beleggingsbeslissingen.

Trade Republic's mobiele app is de kern van hun aanbod. De app biedt volledige functionaliteit, wat betekent dat u altijd toegang heeft tot uw account, de markten kunt verkennen en transacties kunt uitvoeren met enkele tikken op het scherm. De performance van de app is indrukwekkend. Snelle laadtijden en een stabiele gebruikerservaring, zelfs tijdens periodes van hoge volatiliteit op de markten, zijn vrijwel altijd beschikbaar.

Diensten

Trade Republic maakt een groot aantal aan beleggingsproducten beschikbaar voor haar klanten, waaronder aandelen, ETF's, obligaties en derivaten zoals opties en futures. Deze variatie stelt u in staat om een gediversifieerde portefeuille op te bouwen en biedt mogelijkheden voor zowel traditionele lange-termijn beleggingsstrategieën als voor meer speculatieve kortetermijnhandel.

Onderscheidend is de mogelijkheid tot het uitvoeren van fractional trading, waarmee u fracties van aandelen kunt kopen in plaats van hele aandelen. Dit maakt het investeren in grote, anders misschien onbereikbare bedrijven, toegankelijker voor kleinere beleggers. Daarnaast zet Trade Republic in op duurzaam beleggen, door een selectie van "groene" ETF's en aandelen aan te bieden die passen bij een verantwoord investeringsprofiel.

Voor educatieve ondersteuning biedt Trade Republic diverse mogelijkheden om uw kennis te verdiepen. Denk aan webinars, gedetailleerde gidsen en analyses van marktbewegingen. Deze ondersteunen beleggers van elk ervaringsniveau in het ontwikkelen van hun beleggingsstrategie en het verfijnen van hun besluitvormingsvaardigheden.

Vestigingsland: Duitsland
Adres: Köpenicker Straße 40c 10179 Berlin, Germany
Telefoon: -
Bestaat sinds: 2015
Licentie: BaFin
Gratis demo: -
Min. Accountgrootte: -
Min. Lotgrootte: -
Hefboom / Leverage: -
Commissies: -
Pip spreiding: -

Accounts

Het standaard beleggingsaccount is bedoeld voor de gemiddelde belegger en biedt toegang tot een breed scala aan beleggingsproducten zoals aandelen, ETF's, obligaties, en derivaten. De voordelen van dit accounttype zijn onder meer lage handelskosten, een intuïtieve app en platform, en de mogelijkheid om te beleggen in fracties van aandelen.

Account openen

Het proces voor het openen van een account bij Trade Republic is relatief eenvoudig en digitaal geoptimaliseerd. Hier is een algemeen stappenplan:

 1. Aanmelden: Ga naar de website of open de mobiele app van Trade Republic en kies voor 'Aanmelden'. Vul de gevraagde persoonlijke informatie in.
 2. Kies accounttype: Beslis welk type account je wilt openen op basis van je beleggingsdoelen en de beschikbare opties.
 3. Verificatie: Doorloop het verificatieproces, wat meestal het uploaden van een geldig identiteitsbewijs omvat en soms een gezichtsscan of videoverificatie. Dit is een belangrijke stap om de veiligheid van het platform en de compliance met regelgeving te waarborgen.
 4. Storten van geld: Zodra je account is geverifieerd, kun je geld storten op je account via de aangeboden betaalmethodes.
 5. Start met beleggen: Na het storten van fondsen, kun je starten met het verkennen van beleggingsopties en je eerste transacties uitvoeren.

Kosten & belastingen

Trade Republic staat bekend om zijn lage transactiekosten, wat een van de belangrijkste voordelen is voor veel gebruikers.

 • Lage kosten per transactie: Kosten voor het kopen en verkopen van aandelen, ETF's, en andere beleggingsproducten zijn competitief laag in vergelijking met andere brokers. Trade Republic rekent een vast bedrag van €1 voor elke transactie op moment van schrijven.
 • Geen beheerkosten: Trade Republic rekent geen jaarlijkse beheerkosten, wat vooral voordelig is voor beleggers die een solide, kostenbewuste beleggingsstrategie nastreven.

Naast transactiekosten, kunnen er bij elke broker bepaalde andere kosten van toepassing zijn. Hoewel Trade Republic streeft naar lage en transparante kosten, is het raadzaam om op de hoogte te zijn van mogelijke extra kosten zoals:

 • Valuta omrekenkosten: Bij het handelen in buitenlandse valuta kunnen er conversiekosten van toepassing zijn.
 • Inactiviteitskosten: Sommige brokers rekenen kosten voor inactieve accounts. Hoe Trade Republic hiermee omgaat, kan variëren.
 • Connectiviteitskosten: Bij gebruik van specifieke beurzen kunnen connectiviteitskosten gerekend worden.

In België worden beleggingswinsten doorgaans belast onder de vorm van een roerende voorheffing of een meerwaardebelasting, afhankelijk van het type investering. Het is belangrijk om:

 • Roerende Voorheffing: Deze voorheffing is van toepassing op de meeste dividenden en sommige andere vormen van inkomsten uit beleggingen.
 • Meerwaardebelasting: Hoewel België geen algemene meerwaardebelasting kent op de verkoop van aandelen (met uitzonderingen), is het belangrijk om specifieke regels te begrijpen en hoe ze van toepassing kunnen zijn op je beleggingen.

Tip

 • Fiscale Planning: Raadpleeg een fiscaal adviseur om je beleggingen en eventuele belastingverplichtingen te optimaliseren.

Betrouwbaarheid

Trade Republic is een betrouwbare online broker, gereguleerd door de BaFin. Het is ook een bank met een volledige bankvergunning van de Europese Centrale Bank (ECB) en valt daardoor onder het depositogarantiestelsel. De legitimiteit en veiligheid worden gewaarborgd door strikte naleving van de regels en voorschriften opgelegd door deze autoriteiten. Dit zorgt voor transparantie en fair play, en beschermt de belangen van beleggers op het platform.

Veiligheid van Fondsen

Trade Republic neemt de veiligheid van klantfondsen uiterst serieus en past geavanceerde beveiligingsmaatregelen toe om de integriteit van de accounts te waarborgen. Dit omvat:

 • Gescheiden beheer van klantfondsen: Klantengelden worden gescheiden gehouden van de bedrijfsmiddelen, in overeenstemming met de wettelijke vereisten. Dit zorgt ervoor dat de fondsen van klanten te allen tijde veilig zijn, zelfs in het onwaarschijnlijke geval dat het bedrijf financiële problemen zou ondervinden.
 • Geavanceerde encryptie: Persoonlijke gegevens en transacties worden beschermd door middel van geavanceerde encryptietechnologieën, waardoor onbevoegde toegang tot de accounts wordt voorkomen.
 • Meerfactorauthenticatie (MFA): Voor extra beveiliging maakt Trade Republic gebruik van MFA, waarbij gebruikers moeten verifiëren via meerdere methodes voordat toegang tot hun account wordt gegeven.

Klantenservice

De klantenservice van Trade Republic staat bekend niet om zijn bereikbaarheid en veelzijdigheid. Deze ondersteunt wel in meerdere talen, inclusief Nederlands, waardoor het een toegankelijk platform is voor een breed scala aan Europese beleggers.

Er zijn verschillende kanalen beschikbaar voor ondersteuning:

 • Live Chat: Voor directe assistentie kunt u gebruikmaken van de live chatfunctie binnen de app of op de website.
 • E-mail Support: Voor meer gedetailleerde vragen of zaken die uitgebreider onderzoek vereisen, is e-mailondersteuning beschikbaar.
 • FAQ en Kennisbank: Een uitgebreide verzameling van veelgestelde vragen en artikelen over verschillende onderwerpen staat klaar om direct antwoord te geven op de meest voorkomende vragen.

Klantbeoordelingen van Trade Republic zijn overwegend positief, met speciale vermelding voor het gebruiksgemak van het platform en lage kosten. Enkele gebruikers hebben verbeterpunten aangegeven met betrekking tot de wachttijden op drukke momenten. Over het algemeen stemt de feedback overeen met een tevreden klantenbestand dat de diensten van Trade Republic waardeert.

Conclusie

Trade Republic onderscheidt zich als een betrouwbaar, kosteneffectief, en gebruiksvriendelijk online beleggingsplatform. De broker biedt volgens Beste Brokers een solide basis voor zowel nieuwe als ervaren beleggers. De positieve feedback van gebruikers onderstreept de betrouwbaarheid en efficiëntie van het platform.

Bent u op zoek naar een platform dat innovatie combineert met gebruiksgemak en veiligheid, dan is Trade Republic een uitstekende keuze.

Is Trade Republic iets voor u?Maak nu een (gratis) account aan! Naar de website van Trade Republic
Specificaties
BelegWarrantsDerivatenCryptomuntenAandelenBeleggingsfondsenETF'sObligaties
HandelStop lossesPeriodiek beleggenOrderlimiet
LanguageEngels
StortingBankoverschrijving
SupportEmailLive chat
TransactionLaag
TypeZelf beleggen
UitbetalingBankoverschrijving
VerificationRijbewijsIdentificatiebewijsPaspoort

Gebruikers over Trade Republic

Trade Republic wordt door onze gebruikers gemiddeld beoordeeld met een: 0 / 10 0 reviews

Wat vind jij van Trade Republic?

Welke beoordeling zou jij Trade Republic geven?

Veel gestelde vragen

Wat maakt Trade Republic anders dan andere online brokers?

Trade Republic onderscheidt zich door het commissievrije handelsmodel, gericht op het toegankelijker en betaalbaarder maken van beleggen voor de gemiddelde persoon. Met een strak en intuïtief platform biedt het zowel beginners als ervaren beleggers een gebruikersvriendelijke ervaring.

Kan ik bij Trade Republic beleggen in fracties van aandelen?

Trade Republic biedt de mogelijkheid voor fractional trading, wat betekent dat je een gedeelte van een aandeel kunt kopen. Dit maakt investeren in grote bedrijven toegankelijker voor beleggers met een kleiner budget.

Hoe open ik een account bij Trade Republic?

Het openen van een account is digitaal geoptimaliseerd. Na aanmelding op de website of mobiele app, het kiezen van een accounttype en het voltooien van een verificatieproces, kun je geld storten en beginnen met beleggen.

Wat voor soort klantenservice biedt Trade Republic?

Trade Republic vele mogelijkheden voor de klantenservice te bereiken, zoals live chat en e-mail support. Daarnaast biedt hun website een uitgebreide FAQ en kennisbank voor direct antwoord op veelgestelde vragen.

Hoe zit het met de veiligheid van mijn fondsen bij Trade Republic?

De veiligheid van klantfondsen is een topprioriteit bij Trade Republic. Klantengelden worden gescheiden gehouden van bedrijfsmiddelen en persoonlijke gegevens en transacties zijn beveiligd met geavanceerde encryptietechnologieën.

Hoe zijn de transactiekosten gestructureerd bij Trade Republic?

 Trade Republic hanteert lage transactiekosten, met vaak een vast bedrag voor aankoop en verkoop van beleggingsproducten. Dit maakt hen een aantrekkelijke optie voor kostenbewuste beleggers.

Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.