De voordelen van ETF

Het handelen in ETF’s heeft meerdere gelijkenissen wanneer u het vergelijkt met het verhandelen van aandelen. Ook wordt het handelen in ETF’s vaak door beleggers die actief zijn in het beleggen op korte termijn gekozen als een beleggingsvorm. Dit komt doordat de koers van ETF’s te maken hebben met koersen die dagelijks stijgen en dalen. Het doel is om een ETF’s voor een lagere koers in te kopen en weer voor een hogere koers te verkopen.

Een ander groot voordeel van het beleggen in ETF’s is dat uw belegging verspreid wordt over verschillende obligaties en/of aandelen. Wanneer er bij de een één dal ervaren wordt, kan het zijn dat een andere dit opvangt met een stijging. Zo is loopt u niet het risico dat al uw vermogen in één aandeel gestopt zit en wanneer deze daalt, uw gehele vermogen mee daalt. Naast dat ETF’s dat risico wegnemen, is het ook nog een voordelige vorm van beleggen. Dit komt doordat er geen dure analisten op de rustige en passieve beurzen van de ETF’s afkomen en er dus geen analyses plaats hoeven te vinden. Dit betekent dat u als individuele belegger gemakkelijk kunt investeren in ETF’s tegen dezelfde kosten als dat grote organisaties die hebben. 

Daarnaast beheert u de controle. U heeft op ieder moment van de dag de mogelijkheid om ervoor te kiezen om een bepaalde stap te nemen of niet. Wilt u reageren op een bepaalde ontwikkeling en ETF’s kopen of juist verkopen? Dan kan dit wanneer u maar wilt.

Wat is het startkapitaal?

De meest gestelde vraag voor beginnende beleggers is “Hoeveel startkapitaal heb ik nodig om te kunnen beginnen?”. Er is hier simpelweg geen antwoordt op. Dit komt doordat sommige individuen   €50 ter beschikking hebben voor hun eerste belegging en dat andere €2.000 aan bestedingsruimte hebben. Per persoon verschilt het dus enorm wat mogelijk is en wat voor u het beste startkapitaal is. Een advies dat Beste Brokers aan u wilt meegeven is dat u nooit met geld belegt wat u NIET kunt missen! Het bedrag wat u geïnvesteerd heeft mag u niet schaden wanneer het helaas niet op de gewenste manier afloopt!

Wat zijn de risico’s/nadelen?

Net zoals iedere ander vorm van beleggen komt het beleggen in ETF’s ook niet zonder risico’s. Zo heb je bij ETF het risico dat er een gehele markt (index) zakt in waarde. Dit betekent dat het zakje met verschillende aandelen in het geheel zakt. 

Daarnaast is er kans dat je geld verliest door ‘sluitingsrisico’. Dit betekent dat wanneer er geen geld verdient wordt met een ETF, deze gesloten wordt en de waarde teruggestuurd wordt naar de belegger (naar u dus). Is dit ETF gesloten wanneer de koers lager is dan wanneer u dit heeft afgenomen, dan heeft u dus waarde verloren. 

Als laatste is er nog de moeilijke keuze welk ETF de beste koers heeft. U denkt waarschijnlijk dat iedere ETF van dezelfde markt, dezelfde koers heeft. Toch is dit niet altijd het geval, let hier dus goed op!

Wilt u beleggen in EFT’s?

Bent u een beginnende belegger en heeft u geen idee waar u kunt beginnen met het beleggen in EFT’s? Maak gebruik van onze broker vergelijker. Zo krijgt u eenvoudig een beeld van de verschillende brokers en welke het beste bij u past. Al deze brokers zijn tegenwoordig online bereikbaar en hebben een eigen ontworpen applicatie en/of website waar u gebruik van kunt maken!

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Een groot aanbod aan verschillende brokers De beste broker vinden die bij uw wensen past Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.