Direct handelen? Dit zijn onze top broker keuzes

Hoe werkt dit?

Er zijn twee verschillende soorten opties waarin belegt kan worden, namelijk ‘call opties’ en de ‘put opties’. Beide verschillen van elkaar en het ligt aan de belegger zelf welke optie gekozen wordt om in te beleggen.

  • Put opties
    Zoals eerder aangegeven wordt de optie vooraf gekocht tegen het afgesproken bedrag. Bij de put-opties koop je een aandeel met de verwachting dat de waarde daalt zodat u mee kunt profiteren van de daaling in de waarde. 
  • Call opties
    Deze opties geven u het recht om vooraf een aandeel te verkopen voor de afgesproken koers. De call-opties werken net andersom en hier wilt u de call-opties voornamelijk kopen wanneer u een stijging in de waarde verwacht. 

Waarom zijn opties interessant?

Het beleggen in opties brengt, na enige ervaring, de mogelijkheid met zich om om zelf het risico te bepalen van de belegging. Hier boven hadden wij het over de twee verschillende soorten beleggingen rondom de opties, en beide zitten ook vast aan een expiratiedatum. 

Expiratiedatum is een term dat u vaak hoort of gaat horen. Dit wordt namelijk als begrip gebruikt voor de afloopdatum van één financieel product. Normaliter wordt de expiratiedatum op de derde vrijdag van de betreffende maand afgezet.

Wilt u beleggen in opties?

Het beleggen in opties wordt door vele omschreven als een van de eenvoudigste manier van beleggen. Gaat u hierover leren en maakt u daarnaast ook nog eens gebruik van een (online) broker dan is de kans groot dat u al snel van start kan! Benieuwd naar welke online broker bij u past? Maak gebruik van onze handige tool: de Broker vergelijker!

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Een groot aanbod aan verschillende brokers De beste broker vinden die bij uw wensen past Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.