Direct handelen? Dit zijn onze top broker keuzes

De basics

Wellicht heeft u zich al helemaal verdiept in de wereld van het beleggen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u nog niet beschikt over de nodige informatie maar wel al erg enthousiast bent. Toch is het raadzaam u eerst te verdiepen in de basis informatie betreffende het beleggen. Beleggen is en blijft namelijk een onzekere zaak en impulsieve keuzes worden dan ook ten zeerste afgeraden. Op deze manier kunt u zichzelf behoeden voor gemiste kansen en fouten die voorkomen hadden kunnen worden. Hoewel beleggen een mooie kans is om uw kapitaal te laten groeien moet er met een ding altijd rekening gehouden worden; hoe hoger het mogelijke rendement, hoe groter het risico.

Geduld

Een van de beste tips die we u kunnen geven wanneer u wilt beginnen met beleggen, heb geduld. Geduld is een schone zaak en u zult er veel van nodig hebben wanneer het doel van uw belegging het vergroten van uw kapitaal is. Het realiseren van rendement gebeurt namelijk niet zomaar. Wanneer de koersen gunstig fluctueren kan een hoog rendement gerealiseerd worden. Deze koersen kunnen echter ook ongunstig fluctueren. Wanneer dit gebeurt is het voornamelijk van belang het hoofd koel te houden en geen overhaastte beslissingen te nemen. Maak uitsluitend goed doordachte keuzes wat betreft beleggen. Foute beleggingen kunnen nadelige effecten hebben op uw rendement en de koers kan elk moment weer veranderen.

Afhankelijk van je persoonlijke situatie

Als beginnend belegger is het voornamelijk belangrijk dat u uw keuzes baseert op uw persoonlijke situatie. Er is namelijk niet één beleggingsproduct met de meeste kans of succes. Als dit zo was zou iedereen in hetzelfde product beleggen en zou er geen markt meer over zijn. Het is daarom van belang om eerst voor uzelf de situatie te schetsen waarin u zich bevindt. Wat is het maximale budget dat u wilt investeren? Hoeveel risico bent u bereid te lopen? Hoeveel bent u bereid kwijt te raken?

Verspreid je beleggingskapitaal

Een veel voorkomende fout bij beginnende beleggers is het beleggen in slechts één aandeel. Deze keus is heel begrijpelijk. U bent wellicht bang om in verschillende producten te beleggen omdat uw budget gespreid moet worden en de kans dat het bij een van deze producten fout gaat is groter dan wanneer u in slechts 1 product belegt. Toch is het verstandiger uw belegging te verspreiden. Door te verspreiden over verschillende soorten producten spreidt u ook het risico dat beleggen met zich meebrengt. Dit geldt niet alleen voor de producten waarin u belegt maar ook voor het instapmoment. U kunt er namelijk voor kiezen uw geld maandelijks in te leggen in plaats van een groot bedrag in een keer te betalen.


 

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Een groot aanbod aan verschillende brokers De beste broker vinden die bij uw wensen past Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.