Direct handelen? Dit zijn onze top broker keuzes
Onze score
Verplichtmelding
Onze score
Verplichtmelding
Onze score
Verplichtmelding

Waarom wil ik beleggen?

Tegenwoordig levert sparen niet meer zoveel op. In de meeste gevallen levert dit zelfs een negatief rendement op. Dan kunt u zichzelf de vraag stellen: ‘Wat moet ik met mijn geld doen als sparen nadelig kan zijn?’ Een oplossing hiervoor is beleggen. Vooral voor mensen die een groot vermogen hebben is beleggen interessant, want sinds 2017 moet er meer belasting worden betaald over een vermogen. U moet wel op de hoogte zijn dat beleggen enkele risico’s met zich meebrengt. Uw geld kan minder waard worden tijdens het proces van beleggen. Bent u niet bang voor het risico dan kunt u beginnen met beleggen, maar als u vatbaar bent voor het nemen van risico is het misschien beter om niet te beginnen met beleggen.

Basisstappen

Een goede stap om te beginnen is door uw geld niet meteen op één effect in te zetten, maar om te spreiden. Hierdoor zorgt u dat het risico kleiner wordt om geld te verliezen. Als u uw geld op een effect inzet en dit pakt slecht uit, dan kunt u veel geld verliezen. Natuurlijk kunt u andersom ook veel geld winnen, maar uw geld op één effect inzetten neemt grote risico’s met zich mee. Belleggen neemt ook kosten met zich mee. Probeer deze kosten zo laag mogelijk te houden. Commerciële dienstverleners komen vaker met aanbiedingen of interessante aandelen, maar hier komen verschillende kosten bij kijken. Het is dus slim om dienstverleners te vergelijken en zo goed mogelijk te onderzoeken welke het voordeligst zijn.

Beleg niet met het idee dat u binnen een korte tijd veel geld gaat verdienen, maar beleg voor de lange termijn. Op de korte termijn is het moeilijker om bewegingen in de effecten goed te kunnen timen, terwijl dit over een langer termijn beter te voorspellen is. Het is van zeer groot belang dat u alleen belegt in zaken waar u verstand van heeft. Ga altijd na of u weet wat u doet. Weet vooral ook waar u niet in met beleggen. Effecten waar u veel geld mee kunt winnen zijn misschien wel aantrekkelijk op het eerste gezicht, maar hier gaan ook hoge risico’s mee gepaard. Hou altijd de markt in de gaten met de huidige trends. Zo kunt u tijdelijk aanpassen mocht u merken dat dit nodig is.

Als u op de hoogte bent van alle informatie is het tijd om een account aan te maken op een door u gekozen broker. Welke broker u moet kiezen gaan wij dieper op in bij een ander artikel.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Een groot aanbod aan verschillende brokers De beste broker vinden die bij uw wensen past Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.