DEGIRO

Onze beoordeling over DEGIRO: 7.63 10

DEGIRO een van de toonaangevende online brokers in Europa en heeft sinds de oprichting in 2008 een sterke positie verworven op de Belgische markt. De broker onderscheidt zich door het aanbieden van lage kosten en een groot aantal beleggingsmogelijkheden, van aandelenhandel tot complexe financiële instrumenten. Dit maakt het platform bijzonder aantrekkelijk voor zowel beginnende als ervaren beleggers. DEGIRO staat bekend om zijn transparantie in kosten en efficiënte afhandeling van orders, wat de basis vormt voor duizenden Belgische beleggers die voor deze broker hebben gekozen. Beste Brokers heeft onderzocht of deze beleggers het bij het juiste eind hebben.

Bekijk deze broker
Onze beoordeling over DEGIRO Eindoordeel: 7.63
Platform & Tools 8
Commissies en kosten 8
Beleggingsmogelijkheden 8
Klantenservice 8
Gebruiksgemak 7
Storten & uitbetaling 7
Educatie 7
Mobiel beleggen 8

Handelsplatform

Het handelsplatform van DEGIRO wordt vaak geprezen voor zijn intuïtieve ontwerp, wat het plaatsen van orders eenvoudig maakt en de gebruiker snel inzicht geeft in beleggingsmogelijkheden en zijn portfolio. Het platform is toegankelijk via een webinterface en een mobiele app. Beiden zijn geoptimaliseerd voor gebruikersgemak. Met slechts enkele kliks kunt u uw beleggingen beheren, ongeacht waar u zich bevindt. De mobiele app biedt gelijkaardige functionaliteiten als de webversie, wat zorgt voor flexibiliteit en continuïteit in het gebruikerservaring.

Er zijn een reeks krachtige tools beschikbaar om u te ondersteunen in uw beleggingsbeslissingen. Denk aan realtime koersinformatie, geavanceerde grafieken, portfoliobeheer hulpmiddelen en nieuwsfeeds. Daarnaast stelt DEGIRO u in staat alertmeldingen in te stellen voor specifieke marktbewegingen of nieuwsgebeurtenissen, wat belangrijk kan zijn voor tijdgevoelige beslissingen.

Onderscheidt van DEGIRO ten opzichte van andere brokers is de toegang tot een groot aantal beurzen over de hele wereld, inclusief niche- en kleine markten die elders vaak niet beschikbaar zijn. Dit stelt u in staat om te investeren in een breder spectrum van beleggingsproducten en geografische regio's.

Diensten

Het kernaanbod omvat de handel in aandelen en obligaties op tal van internationale markten. U kunt eenvoudig zoeken naar en handelen in uw gewenste aandelen, met toegang tot belangrijke beursindices zoals de NYSE, NASDAQ en Euronext. Bovendien biedt DEGIRO een variëteit aan obligaties, waaronder staatsobligaties en bedrijfsobligaties.

ETF's en beleggingsfondsen

Exchange Traded Funds (ETF's) zijn bijzonder populair geworden voor hun transparantie en lage beheerskosten, waardoor ze een ideale keuze zijn voor kostenefficiënt beleggen. DEGIRO heeft een uitgebreid assortiment ETF’s, inclusief de mogelijkheid om maandelijks te beleggen in geselecteerde ETF's via de kernselectie. Hiervoor wordt alleen een handlingsfee van 1 euro gerekend. Dit zal de kostenbewuste beleggers zeker aanspreken. Naast ETF's biedt DEGIRO via een kernselectie ook toegang tot een reeks beleggingsfondsen die door managementteams worden beheerd, waardoor klanten die een meer hands-off aanpak verkiezen ook bediend worden.

Speciale beleggingsproducten

DEGIRO gaat verder dan de traditionele brokerdiensten en biedt het ook andere financiële instrumenten aan zoals opties en futures, die beleggers meer geavanceerde strategieën en mogelijkheden van een hefboom bieden. Ervaren beleggers die op zoek zijn naar meer flexibiliteit en blootstellingsmogelijkheden in hun beleggingen zullen dit interessant vinden.

Vestigingsland: Nederland
Adres: Amstelplein 1, 1096 HA Amsterdam
Telefoon: 020 535 3496
Bestaat sinds: 2008
Licentie: AFM en DNB
Gratis demo: -
Min. Accountgrootte: -
Min. Lotgrootte: -
Hefboom / Leverage: -
Commissies: -
Pip spreiding: -

Accounts

DEGIRO biedt verschillende soorten accounts aan gericht op diverse beleggers, variërend van de beginnende belegger tot de meer actieve en ervaren handelaar:

 • Basis account: Dit accounttype biedt toegang tot een brede reeks beleggingsproducten en is ideaal voor de beginnende belegger die op zoek is naar een eenvoudige, low-cost manier om te investeren. Het is echter beperkt in handelsmogelijkheden en bied geen toegang tot hefboomproducten.
 • Active account: Naast de functionaliteiten van het Basis Account, biedt het Active Account de mogelijkheid om te werken met een beperkt krediet en om te handelen in derivaten zoals opties en futures. Dit kan dus ook hogere risico's en kosten met zich meebrengen.
 • Trader account: Gericht op zeer actieve beleggers, geeft dit accounttype meer flexibiliteit in de handel met derivaten en biedt het de mogelijkheid om in grotere volumes te handelen. Ook hier geld dat dit account type hogere risico's en kosten met zich meebrengt.
 • Day Trader account: Dit type account is ontwikkeld voor daghandelaren, met aangepaste marges en risicoprofielen om snel en vaak te kunnen handelen gedurende de dag. Dit account vereist een hoge mate van kennis en ervaring om risico's te beheersen.

Accountvereisten

Het registratieproces bij DEGIRO vereist de volgende stappen:

 1. Invullen van persoonlijke gegevens.
 2. Verifiëren van identiteit middels een geldig identiteitsbewijs.
 3. Kiezen van een accounttype.
 4. Verbinden van een bankrekening aan het DEGIRO account.

Kosten & belastingen

DEGIRO is bekend om zijn lage kostenstructuur, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor beleggers van alle niveaus. Een overzicht van de kosten:

 • Commissies: Afhankelijk van het product en de markt, variëren de commissiekosten. Bijvoorbeeld, aandelenhandel op grootste beurzen gaat gepaard met lage kosten.
 • Niet-handelsgerelateerde kosten: DEGIRO brengt weinig tot geen kosten in rekening voor accountbeheer of inactiviteit, wat niet altijd het geval is bij andere brokers.
 • Vergelijking industrienormen: In vergelijking met andere brokers, worden de kosten van DEGIRO als uiterst competitief beschouwd, vooral voor actieve handelaren en beleggers in ETF’s.

Bekijk voor actuele kosten altijd het overzicht op de website van DEGIRO.

Belastingen

In België worden beleggingswinsten en dividenden onderworpen aan belastingen. Hier is hoe dit werkt bij een account van DEGIRO:

 • Beleggingswinsten: In principe zijn meerwaarden op aandelen voor particuliere beleggers belastingvrij in België, mits deze binnen normaal beheer van privévermogen vallen.
 • Dividenden: Dividenten zijn onderworpen aan een roerende voorheffing van 30%. DEGIRO zorgt voor de inhouding van deze belasting bij de bron, wat betekent dat het bedrag dat u ontvangt al netto is na aftrek van belasting.
 • Beurstaks: Bij de aan- of verkoop van aandelen en andere financiële instrumenten via DEGIRO, wordt een Belgische beurstaks toegepast. Het tarief hangt af van het soort product en de grootte van de transactie.

Het is altijd aangeraden om een belastingadviseur te raadplegen voor persoonlijke fiscale zaken.

Betrouwbaarheid

DEGIRO is onderworpen aan stringent toezicht om de veiligheid en transparantie voor zijn klanten te waarborgen. De broker wordt gereguleerd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in Nederland en de Duitse BaFin. Daarmee voldoet DEGIRO aan hoge Europese normen voor financiële dienstverlening.

Veiligheid van Fondsen

De veiligheid van klantenfondsen is een hoofdprioriteit voor DEGIRO. Klantenfondsen worden gehouden op gescheiden rekeningen. Dit betekent dat ze volledig gescheiden blijven van het eigen vermogen van DEGIRO en zorgt ervoor dat de fondsen van klanten beschermd zijn in het onwaarschijnlijke geval van een financieel onvermogen van DEGIRO. Daarnaast is DEGIRO aangesloten bij het Nederlandse beleggerscompensatiestelsel, dat dekking biedt tot €20.000 per persoon in het geval dat DEGIRO in gebreke blijft.

Klachten historie

DEGIRO hecht veel waarde aan transparantie en klanttevredenheid. In de loop der jaren heeft DEGIRO verschillende maatregelen genomen om klachten en sancties effectief aan te pakken en op te lossen. Eventuele klachten worden serieus genomen en er wordt actief gewerkt aan een snelle en rechtvaardige oplossing. Historische data tonen dat sancties meestal te maken hadden met procedurele kwesties, en dat DEGIRO proactief heeft gehandeld om dergelijke kwesties te verhelpen en herhaling te voorkomen.

Klantenservice

De klantenservice van DEGIRO is toegankelijk via verschillende kanalen, zoals telefoon, e-mail en een online contactformulier, zodat klanten eenvoudig ondersteuning kunnen krijgen wanneer dat nodig is. De openingstijden zijn ruim, waarbij telefonische ondersteuning beschikbaar is op weekdagen gedurende de belangrijkste handelsuren.

Kwaliteit van de dienstverlening

De klantenservice van DEGIRO wordt over het algemeen genomen goed gewaardeerd door haar gebruikers. Klantenfeedback geeft blijk van een snelle en deskundige afhandeling van vragen en problemen. Beoordelingen op onafhankelijke websites en forums bevestigen de algemene tevredenheid over de efficiëntie en behulpzaamheid van het klantenserviceteam.

Taalondersteuning

Een aanzienlijk voordeel voor Belgische gebruikers is dat DEGIRO diensten aanbiedt in het Nederlands, wat zorgt voor gemak en begrijpelijkheid. Dit betekent dat Nederlandstalige gebruikers in hun eigen taal ondersteuning kunnen krijgen, wat de ervaring veel soepeler maakt.

Conclusie

Bent u klaar om de wereld van online beleggen te verkennen met een betrouwbare, gereguleerde broker die uw taal spreekt? Voor potentiële en huidige beleggers is DEGIRO een aantrekkelijke keuze als broker. Of u nu net begint met beleggen of reeds een ervaren trader bent, DEGIRO biedt een platform dat zowel toegankelijk is voor beginners als rijk aan functies voor meer gevorderde gebruikers. Gezien de lage kosten, uitgebreide beleggingsopties, en sterke klantenondersteuning, vormt DEGIRO een solide basis voor iedereen die zijn of haar beleggingsportfolio wil opbouwen of uitbreiden.

Is DEGIRO iets voor u?Maak nu een (gratis) account aan! Naar de website van DEGIRO
Specificaties
BelegTurbo'sSprintersOptiesSpeedersAandelenBeleggingsfondsenETF'sObligaties
Cost categoryStaffelkorting op transactiekostenBrokerkosten voor buitenlandse transactiesAbonnement
HandelHedgingStop lossesLimit ordersTrailing stops
LanguageNederlandsEngels
Other optionsBetaalrekening verplichtMeer dan 50 fondsen in het assortimentAangesloten bij KIFID
RegulationAFM (Nederland)
Security2-staps verificatie
StortingiDEALBankoverschrijving
SupportTelefoonEmailSocial Media
ToolsOnline opleidingenTechnische analyseOptiewijzer
TransactionLaag
TypeFonds beleggenZelf beleggenPensioenbeleggenIndividueel vermogensbeheer (v/a €100.000)
UitbetalingBankoverschrijvingCredit CardiDEAL
VerificationRijbewijsIdentificatiebewijsPaspoort

Gebruikers over DEGIRO

DEGIRO wordt door onze gebruikers gemiddeld beoordeeld met een: 0 / 10 0 reviews

Wat vind jij van DEGIRO?

Welke beoordeling zou jij DEGIRO geven?
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.