Direct handelen? Dit zijn onze top broker keuzes
Onze score
Verplichtmelding
Onze score
Verplichtmelding
Onze score
Verplichtmelding

Het rendement van obligaties

Het rendement van obligaties kunnen u in hoge sferen brengen wanneer u dit vergelijkt met het normale sparen. Maar vergeet niet dat u ten alle tijden moet herinneren dat hoe hoger het verwachte rendement hoe hoger het risico. Nu kan ook de schatting veranderen in de duur van de jaren en bijvoorbeeld dalen. De prognose kan dus veranderen maar de hoge risico’s blijven hetzelfde! Het is dus altijd aan te raden om een daling in de geschatte waarde te calculeren en dit dan naast de risico’s legt.

Maar hoe werkt het?

Beeld u zich in dat de nominale waarde, dit staat voor het totale bedrag dat de overheid of een organisatie wilt verzamelen, wordt gescheurd in kleinere delen. Deze delen worden dan via de brokers verhandeld op de beurs en wanneer u een deel koopt, voorziet u de betreffende organisatie met het aangekochte bedrag. Voordat u dit afneemt is er natuurlijk een deal ontstaan tussen u en de broker die verteld wat het geschatte rendement is over een bepaalde duur. Wilt u eerder afzien dan de afgesproken datum dat de rente zou worden uitgekeerd, dan spreekt men van couponrente.

Wanneer zijn obligaties interessant?

Er zijn verschillende obligaties en obligatiefondsen waar u als belegger uit kunt kiezen. Wanneer u deze vergelijkt dan wordt het voor u duidelijk waar het precies om draait. Bestebrokers.be heeft voor u een onderscheiding gemaakt:

  1. Bedrijven/organisaties en overheden
    Deze partijen zijn verantwoordelijk voor het uitgeven van de obligaties. Deze partijen worden, afhankelijk van het krediet, verdeeld in Junk Bonds, Investment Grade of High Yield.
  2. Valuta
    De meest gebruikte valuta’s zijn de Amerikaanse Dollars en de Europese Euro. Natuurlijk zijn er ook lokale obligaties mogelijk verspreid over de gehele wereld.
  3. De totale duur
    De totale duur van de deal kan verschillen tussen een korte periode tot een maximale periode van 3 jaar.

Hoe koop ik obligaties?

Online brokers hebben de ‘beleggingswereld’ veranderd. Doordat er complete websites en applicaties zijn ontworpen special voor het verhandelen van obligaties, heeft u met uw PC of smartphone de mogelijkheid om overal ter wereld te handelen. Wilt u uitvinden welke broker het beste bij u past? Maak dan gebruik van onze online broker vergelijker.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Een groot aanbod aan verschillende brokers De beste broker vinden die bij uw wensen past Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.