Saxo Bank review

Onze beoordeling over Saxo Bank: 7.75 10

Saxo Bank, ook wel bekend onder de naam Binck, was in 2000 een van de eerste online brokers van België. De broker komt oorspronkelijk uit Nederland, maar er werd als snel uitgebreid naar België, Frankrijk en Italië. In 2021 werdt Binckbank overgenomen door Saxo Bank. Nu is het een van de grootste en populairste brokers van de Benelux. Saxo Bank heeft al enkele grote brokerprijzen gewonnen, waaronder meerdere Gouden Stieren en IEX onderzoeken. In deze review komt u alles te weten over Saxo Bank.

Bekijk deze broker
Onze beoordeling over Saxo Bank Eindoordeel: 7.75
Platform & Tools 7
Commissies en kosten 7
Beleggingsmogelijkheden 8
Klantenservice 8
Gebruiksgemak 8
Storten & uitbetaling 8
Educatie 8
Mobiel beleggen 8

Diensten van Saxo Bank

Bij Saxo Bank vindt u meerdere beleggingsdiensten. Zo kunt u hier uw geld laten beleggen, zelf beleggen of kiezen voor fondsbeleggen of pensioenbeleggen. Saxo Bank biedt drie verschillende pakketten waaruit u kunt kiezen, namelijk Green, Blue of Black. Hierbij is Green het instap pakket, Blue een meer geavanceerd pakket en Black het meest geavanceerde pakket. Welk pakket u kiest en voor welke beleggingsdienst u kiest is volledig aan uzelf. Ook in welke vorm de dienstverlening plaats zal vinden mag u volledig zelf invullen. De dienstverlening is in enkele gevallen namelijk verbonden aan het aantal plaatsgevonden transacties of de bedragen die gebruikt worden om mee te beleggen. 
Bij Saxo Bank kunt u beleggen in aandelen, turbo’s, fondsen, futures, opties, ETF’s, obligaties, sprinters, speeders, trackers en warrants. Bovendien biedt Saxo Bank een eigen manier voor zelf beleggen: TOM (The Order Machine). Dit is een platform waarmee u aandelen en effecten kunt verhandelen. Het werkt als een zoekmachine: u plaatst een handelsopdracht en TOM zoekt de meest gunstige manier om deze opdracht uit te voeren.

Account openen

Een account openen doet u eenvoudig online. U volgt een 6-stappen proces waarbij u uw paspoort of identiteitskaart en uw mobiele telefoon nodig heeft. Tijdens de inschrijving komen enkele vragen over uw inkomen, functie en ervaring met beleggen aan bod.  

Er geldt geen minimum storting bij Saxo Bank.

Vestigingsland: Nederland
Adres: Barbara Strozzilaan 310 1083 HN Amsterdam
Telefoon: +31 (0)20 225 5900
Bestaat sinds: 2000
Licentie: AFM
Gratis demo: -
Min. Accountgrootte: -
Min. Lotgrootte: -
Hefboom / Leverage: -
Commissies: -
Pip spreiding: -

Welk handelsplatform gebruikt Saxo Bank?

Het handelsplatform van Saxo Bank is compleet en gebruiksvriendelijk. Het staat er dan ook om bekend dat het een van de beste handelsplatformen op de markt aanbiedt. Het Greenpakket is een standaard pakket dat makkelijk en intuïtief te gebruiken is en eveneens over voldoende mogelijkheden beschikt. De meer uitgebreide functionaliteiten worden beschikbaar wanneer u kiest voor het Blue of het Black pakket. Het platform beschikt over veel handige tools en verschillende fundamentele en technische analyses die u als belegger kunt gebruiken om de juiste belegging te kiezen.

Beschikbare analysemogelijkheden bij Saxo Bank

Saxo Bank biedt verschillende mogelijkheden om gebruik te maken van fundamentele analyses. Hierbij kunt u op een eenvoudige manier inzicht krijgen in relevante kerncijfers en bedrijfsgegevens van specifieke bedrijven. Deze cijfers en gegevens kunnen tekstueel of grafisch worden weergeven waarmee de data voor iedereen duidelijk kan worden gemaakt. 

Daarnaast biedt Saxo Bank technische analyses. Deze maken het mogelijk om grafieken vorm te geven en op te stellen door middel van 17 verschillende factoren. Enkele indicatoren die hierin voorzien zijn MACD, RSI en Moving Average.  

Betrouwbaarheid Saxo Bank

Net als iedere andere broker is Saxo Bank verplicht om de effecten en vergoedingen bij een aparte instelling te bewaren. Hierdoor bent u als belegger beschermt tegen eventueel faillissement van Saxo Bank. Het faillissement zal namelijk geen effect hebben op uw activa. Ook is Saxo Bank aangesloten bij het Nederlandse depositostelsel waarmee cash tot 100.000 euro wordt gedekt.

Kosten bij Saxo Bank

Hoewel Saxo Bank als prijsbreker op de markt is gekomen, is dit met de komst van nieuwe online brokers niet meer het geval. De kosten die bij Saxo Bank in rekening worden gebracht zijn afhankelijk van de mate waarin u actief bent op het gebied van beleggen. Er wordt onderscheid gemaakt in drie tariefprofielen, namelijk Green, Blue en Black. Het Greentarief is bestemd voor passieve beleggers die gemiddeld 1 tot 2 aandelen per maand verhandelen. Het Bluetarief is voor wat meer actieve beleggers die meer dan 10 aandelen per maand kopen en verkopen. Het Blacktarief geldt voor de meest actieve beleggers die iedere dag actief bezig zijn met het verhandelen van aandelen. Wanneer u niet erg actief bent in het verhandelen van aandelen, kunnen de kosten hoog uitkomen. Dit komt omdat er maandelijks service kosten in rekening worden gebracht.

Conclusie

Saxo Bank is een gebruiksvriendelijke online broker met toegang tot handelssoftware. Ook wordt er aandacht geschonken aan educatie voor nieuwe klanten. Het is een stabiele en betrouwbare broker. Daarentegen kunnen de relatief hoge kosten die berekend worden, met name voor de minder actieve beleggers, als nadeel benoemd worden. Vindt u veiligheid en betrouwbaarheid belangrijker dan hoge kosten? Dan is Saxo Bank een goede keuze voor u.

Is Saxo Bank iets voor u?Maak nu een (gratis) account aan! Naar de website van Saxo Bank
Specificaties
BelegTurbo'sSprintersWarrantsOptiesCFD'sSpeedersAandelenBeleggingsfondsenETF'sObligaties
Cost categoryStaffelkorting op transactiekostenMarge Interest (alleen CFD/Forex brokers)
HandelGratis Demo AccountStop lossesLimit ordersOne-click tradingTrailing stopsPeriodiek beleggenTrailing Stop OrderOrderlimiet
LanguageNederlandsEngels
Other optionsMeer dan 50 fondsen in het assortimentBankvergunning NLAangesloten bij KIFID
RegulationAFM (Nederland)
Security2-staps verificatie
StortingBankoverschrijving
SupportTelefoonEmailSocial Media
ToolsOnline opleidingenSchaduwportefeuilleTechnische analyseFondsen keuzetoolPersoonlijke account manager
TypeFonds beleggenZelf beleggenPensioenbeleggenIndividueel vermogensbeheer (v/a €100.000)
UitbetalingBankoverschrijving
VerificationIdentificatiebewijsPaspoort

Gebruikers over Saxo Bank

Saxo Bank wordt door onze gebruikers gemiddeld beoordeeld met een: 0 / 10 0 reviews

Wat vind jij van Saxo Bank?

Welke beoordeling zou jij Saxo Bank geven?
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.