MeDirect review

Onze beoordeling over MeDirect: 7.88 10

MeDirect is actief sinds 2013. Het is MeDirect gelukt om in korte tijd te groeien van een kleine beleggersbank, naar een betrouwbare broker met meer dan 30.000 klanten die MeDirect meer dan 1,5 miljard euro toevertrouwen! In 2013 had MeDirect een missie en dat was om binnen enkele jaren een uitdaging te vormen voor de andere Belgische brokers. Dit hebben zij kunnen realiseren door het programma te ontwerpen met het oog op gebruiksvriendelijkheid en door de instapbedragen enorm te verlagen. In slechts twee jaar tijd is het MeDirect dan ook gelukt om licentie van de Nationale Bank van België te verkrijgen rondom beleggings- en spaarproducten. Bent u benieuwd naar wat de nieuwe online broker te bieden heeft? Lees er dan hier meer over!

Bekijk deze broker
Onze beoordeling over MeDirect Eindoordeel: 7.88
Platform & Tools 8
Commissies en kosten 7
Beleggingsmogelijkheden 8
Klantenservice 8
Gebruiksgemak 8
Storten & uitbetaling 8
Educatie 8
Mobiel beleggen 8

Handelsplatform

MeDirect heeft een eigen applicatie ontworpen waar u gebruik van kunt maken. De applicatie is wederom ontworpen met het oog op eenvoud voor de (nog) niet ervaren beleggers. Gebruiksvriendelijk staat bovenop en eventuele hulp wordt u aangeboden. LET OP hulp wordt u aangeboden wanneer u vragen heeft, maar er is geen spraken van bijvoorbeeld een coaching dienst.

Eenmaal de applicatie opgestart dan dient u hier eenmalig uw gegevens in te voeren en kunt u daarna gelijk door naar uw beleggingsrekeningen. Hier heeft u de keuze om de gewenste rekening te selecteren en door te gaan met uw beleggingen.

Diensten van MeDirect

MeDirect is nu een betrouwbare Belgische bank met eigen vermogensbuffers en is het een stabiele bank geworden. U heeft hier de mogelijkheid om te beleggen in fondsen, aandelen en obligaties. Daarnaast biedt MeDirect ook kant-en-klare beleggingsplannen aan voor beginnende beleggers. De plannen zijn bedoeld om geleidelijk uw kapitaal op te bouwen en eenvoudig gespreid te kunnen beleggen. Dit tegen lage kosten; €2.500,- om te starten en daarna een maandelijks bedrag van €100, dit allemaal zonder instap- en uitstapkosten. 

‘Duurzaam MeGreen’ is één van de kant-en-klare beleggingsplannen. Hier wordt er alleen belegd met fondsen die voldoen aan de strenge eisen voldoen van ESG. Dit plan wordt ondersteunt door Investment Partners (NN) die al meer dan 20 jaar ervaring hebben met het duurzaam beleggen.

‘MeGlobal’ is het ander kant-en-klare beleggingsplan dat zich voornamelijk richt op het spreiden van uw vermogen. De spreiding vindt dan ook geografisch plaats. Dit plan wordt ondersteunt door een van de meest bekende onafhankelijke instituut dat financiële onderzoeken uitvoert. 

Vestigingsland: -
Adres: -
Telefoon: -
Bestaat sinds: -
Licentie: -
Gratis demo: -
Min. Accountgrootte: -
Min. Lotgrootte: -
Hefboom / Leverage: -
Commissies: -
Pip spreiding: -

Account

Het openen van een account gaat eenvoudig bij MeDirect. Dit is een bewuste keuze geweest ook omdat ze zich voornamelijk focussen op de ‘normale burger’ en het beleggen juist voor hen toegankelijk willen maken. Zo zijn er slechts enkele vereisten voor het aanmaken van een MeDirect account:

  1. U dient minimaal 18 jaar oud te zijn;
  2. U dient in bezit te zijn van een werkende GSM;
  3. U dient in bezit te zijn van een (geldige) Belgische identiteitskaart;
  4. U dient een Belgisch bankrekeningnummer te hebben.

Voldoet u aan alle bovenstaande eisen? Dan kunt u eenvoudig via de website een account aanmaken. Ten eerste dient u uw identiteit te verifiëren, en ten tweede vult u uw persoonlijk gegevens in. 

Kosten MeDirect

MeDirect heeft ook rondom de kosten voornamelijk gedacht aan de ‘normale burger’. Zo bieden zij u drie verschillende modelportefeuilles met fondsen aan, hanteren zij lage transactiekosten en berekenen ze geen beheerkosten. Wilt u een aankoop maken met op grote beurzen, dan betaald u daarvoor een minimaal bedrag van 7,50 en anders betaald u 0,10% van het transactiebedrag. 

Wilt u gebruik maken van de kant-en-klare modelportefeuille? Dan wordt uw inleg direct verspreid over verschillende beleggingsfondsen die worden geadviseerd vanuit Morningstar. Uw inleg van minimaal €2.500,- wordt dan direct verspreid om de risico’s te verkleinen. Hier betaald u alleen de fondsbeheerkosten en geen bewaarloon. 

Betrouwbaarheid MeDirect

Iedere broker is verplicht om gebruik te maken van een ander partij voor het opslaan van vergoedingen en effecten. MeDirect heeft hier natuurlijk geen uitzondering voor en hierdoor bent u dus tegen eventuele faillissement beschermd. Wanneer er daadwerkelijk spraak zou zijn van faillissement, dan heeft dit geen effect op uw activa.

Heeft u een account op MeDirect? Dan bent u gegarandeerd verzekerd tot de eerste €100.000,-. Dit komt doordat MeDirect is aangesloten bij de Belgische beschermingsfonds voor deposito’s. 

Klantenservice

Bij MeDirect kunt u contact met ze opnemen door middel van een mail, bericht via de website of via de telefoon. De klantenservice is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09:00 tot en met 20:00 uur en zaterdag van 09:00 tot en met 14:00 uur. 

Is MeDirect iets voor u?Maak nu een (gratis) account aan! Naar de website van MeDirect
Specificaties
BelegAandelenBeleggingsfondsenETF'sObligaties
LanguageNederlands
RegulationFSMA (België)
Security2-staps verificatieData encryptie
StortingBankoverschrijving
SupportTelefoonEmailLive chat
TransactionGemiddeld
TypeZelf beleggen
UitbetalingBankoverschrijving

Gebruikers over MeDirect

MeDirect wordt door onze gebruikers gemiddeld beoordeeld met een: 0 / 10 0 reviews

Wat vind jij van MeDirect?

Welke beoordeling zou jij MeDirect geven?

Veel gestelde vragen

Wat maakt MeDirect uniek ten opzichte van andere Belgische online brokers?

MeDirect onderscheidt zich door sinds 2013 in korte tijd te zijn gegroeid van een kleine beleggersbank naar een betrouwbare broker met meer dan 30.000 klanten. Hun focus op gebruiksvriendelijkheid en de lage instapbedragen hebben hen geholpen een sterke positie in de markt te verwerven.

Hoe kan ik een account openen bij MeDirect?

Een account openen bij MeDirect is eenvoudig en toegankelijk. U dient minimaal 18 jaar oud te zijn, in bezit te zijn van een werkende GSM, een geldige Belgische identiteitskaart en een Belgisch bankrekeningnummer te hebben. Na het verifiëren van uw identiteit en het invullen van uw persoonlijke gegevens via hun website, kunt u een account aanmaken.

Welke beleggingsproducten biedt MeDirect aan?

MeDirect biedt de mogelijkheid om te beleggen in fondsen, aandelen en obligaties. Daarnaast bieden zij ook kant-en-klare beleggingsplannen aan voor beginnende beleggers om eenvoudig en gespreid te beleggen.

Zijn er kosten verbonden aan het beleggen via MeDirect?

MeDirect heeft lage transactiekosten en geen beheerkosten voor beleggingen. Aankopen op grote beurzen kosten een minimaal bedrag van €7,50, anders betaalt u 0,10% van het transactiebedrag. Voor de kant-en-klare modelportefeuilles betaalt u alleen de fondsbeheerkosten en geen bewaarloon.

Hoe beheert MeDirect de veiligheid en betrouwbaarheid van mijn investeringen?

MeDirect gebruikt externe partijen voor het opslaan van vergoedingen en effecten, wat bescherming biedt tegen eventueel faillissement. Daarnaast zijn accounts bij MeDirect verzekerd tot de eerste €100.000, dankzij hun aansluiting bij het Belgische beschermingsfonds voor deposito's.

Kan ik mobiel beleggen met MeDirect?

MeDirect heeft een eigen applicatie die met het oog op eenvoud en gebruiksvriendelijkheid ontwikkeld is en dus ook voor minder ervaren beleggers te gebruiken is. Deze app maakt mobiel beleggen mogelijk en biedt ondersteuning wanneer nodig.

Wat zijn enkele van de kant-en-klare beleggingsplannen die MeDirect aanbiedt?

MeDirect biedt onder andere MeGreen aan, dat zich richt op beleggen met fondsen die voldoen aan de strenge ESG-criteria. Een ander plan is MeGlobal, dat zich focust op geografische spreiding van uw vermogen, beide ondersteunt door gerenommeerde partners om duurzaamheid en spreiding te garanderen.

Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.