Turbo’s zijn voor…

Actieve beleggers die al beschikken over de nodige kennis rondom de beleggingswereld. Dit heeft allemaal te maken met de risico’s dat het beleggen met een hefboomeffect met zich meenemen. Daarom kunnen wij u vooraf al adviseren om eerst de nodige ervaring op te doen met andere beleggingsvormen totdat u het beleggen daadwerkelijk begrijpt. U dient bereid te zijn om zich ten eerste te verdiepen in de complexe werkwijze van de handel dat plaatsvindt op meerdere handelsplatformen. Het beleggen met het hefboomeffect neem namelijk vele risico’s met zich mee en u dient hier op in te kunnen spelen.

En niet voor…

Beleggers die een visie hebben om op lange termijn een vermogensopbouw te realiseren. Ook de beginnende belegger raden wij af om te starten met een beleggingsvorm waar u te maken krijgt met het hefboomtechniek. Heeft u ook nog geen ervaring met het verwerken van de risico’s? Dan is het beleggen in Turbo’s ook af te raden. Deze vorm van beleggen brengt namelijk vele grotere risico’s met zich mee dan de ‘reguliere’ belegging.

Long & Short Turbo’s

Wanneer u verwacht dat een onderliggende waarde gaat stijgen dan kunt u gebruik maken van een ‘long turbo’. Dit stijgt namelijk mee met de onderliggende waarde waar u in belegt heeft. De stijging wordt hier bepaalt door de hefboom. Wanneer een long turbo wordt verkocht, dan wordt de onderliggende waarde dus gekocht door de uitgevende partij. De kosten van de onderliggende waarden worden gedeeltelijk gefinancierd door banken en dit is dan ook een van de verdienmodellen daarvan. De bank ontvangt namelijk direct rente over het gefinancierd bedrag. Om een snelle daling in de waarde van een turbo tegen te gaan wordt iedere turbo geleverd met een zogenoemde ‘stoploss’. Dit is een vooraf afgesproken afspraak. Hier is er besproken dat wanneer een turbo zakt in waarde tot een X bedrag, de turbo automatisch wordt verkocht. 

‘Short Turbo’s’ werken precies andersom. Wanneer u een daling in de één koers verwacht van de onderliggende waardes, dan kunt u hier op anticiperen en beleggen in een short turbo. Daar waar u bij de long turbo’s dus inspeelt op de stijgingen, speelt u bij de short turbo’s in op de dalingen. Ook bij de dalingen kan een stoploss vooraf worden afgesproken waardoor u zich kunt beschermen tegen verlies van waarde. U kunt bij de obligaties, valuta’s, aandelen, beleggingsfondsen, grondstoffen en indices de koersen in de gaten houden en daar op inspelen. 

Welke soorten turbo’s zijn er?

Naast de long en short turbo’s wordt er ook gesproken over verschillende turbo’s die door verschillende banken worden uitgegeven. De namen waarin de turbo’s worden aangeboden is dus afhankelijk vanuit welke soort bank deze turbo’s zijn vrijgegeven. Zo zijn er verschillende varianten  turbo’s te vinden. Hieronder hebben wij er enkele uitgelicht:

  • Best Turbo’s
    Deze turbo’s bestaan uit een combinatie van de Limited turbo’s (hieronder meer daarover) en de reguliere turbo’s. Best staat voor Barrier Equal Strike. Dit zijn turbo’s die doorlopen voor onbepaalde tijd. Bij de BEST Turbo’s is het financieringsniveau gelijk aan het stoplossniveau, hierdoor wordt het maximale van de hefboom geboden. 
  • Limited Turbo’s
    Limited turbo’s hebben de naam te danken aan de vaste looptijd van de belegging. Bij de limited turbo’s is het stoploss niveau constant gelijk aan het financieringsniveau. Wanneer er sprake is van een stijging in de waarde dan wordt het positieve verschil aan  u als belegger uitgekeerd. Echter zijn deze turbo’s alleen te verkrijgen vanuit de Amerikaanse bank Citi en de Duitse Commerzbank.
  • Quanto Speeders
    Quanto Speeders zijn verschillend in vergelijking met de reguliere speeders, sprinters en turbo’s. Dit komt doordat de Quanto Speeders valutarisico’s van de bank met zich meedragen op buitenlandse aandelen. Dit zorgt voor minder risico’s en indirect dus ook voor minder winst maar dat is de afweging die u constant dient te maken in de wereld van beleggingen.

Turbo’s kopen

Het beleggen is voor iedereen mogelijk en hierdoor ook eenvoudig om te verkrijgen. Wanneer u een keuze heeft kunnen maken tussen de Beste Brokers dan kunt u beginnen. De broker is dan in feite uw tussenpersoon en die kan de beleggingen voor u starten. Maak gebruik van onze broker vergelijker om te kijken welke broker het beste bij u past!

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Een groot aanbod aan verschillende brokers De beste broker vinden die bij uw wensen past Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.