Belgische start-ups om in de gaten te houden

België staat bekend om zijn innovatieve en ondernemende geest, en de start-up scene is daarop geen uitzondering. In dit artikel presenteren we een overzicht van enkele veelbelovende Belgische start-ups die interessante investeringsmogelijkheden bieden voor beleggers die op zoek zijn naar groeipotentieel en diversificatie in hun portefeuille.

1. Collibra

Collibra is een data-intelligentieplatform dat bedrijven helpt om hun data te begrijpen, beheren en benutten. Opgericht in 2008, heeft het bedrijf zich snel ontwikkeld tot een wereldleider in data governance en cataloging. Met een indrukwekkende klantenlijst, waaronder grote namen als Adobe, Dell en ING, heeft Collibra in januari 2020 een investeringsronde van $112,5 miljoen afgesloten, waardoor de waardering van het bedrijf op meer dan $2 miljard komt te staan.

2. Cowboy

Cowboy is een Belgische start-up die zich richt op het ontwerpen en produceren van elektrische fietsen. Opgericht in 2017, heeft het bedrijf snel de aandacht getrokken van investeerders en consumenten dankzij zijn stijlvolle, technologie-gedreven e-bikes. In 2020 haalde Cowboy €23 miljoen op in een Series B-financieringsronde om zijn internationale expansie te versnellen en nieuwe producten te ontwikkelen.

3. Aelin Therapeutics

Aelin Therapeutics is een biofarmaceutisch bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van nieuwe medicijnen op basis van zijn unieke Pept-in™-technologieplatform. Het bedrijf richt zich op het ontwikkelen van therapeutische eiwitten en peptiden voor de behandeling van verschillende ziekten, waaronder kanker en neurodegeneratieve aandoeningen. In 2018 haalde Aelin Therapeutics €27 miljoen op in een Series A-financieringsronde, waarmee het bedrijf zijn onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten kon uitbreiden.

4. Unifly

Unifly is een toonaangevende leverancier van Unmanned Traffic Management (UTM)-oplossingen voor drone-operaties. Het bedrijf biedt een geïntegreerd softwareplatform waarmee drone-operatoren veilig en efficiënt kunnen vliegen in complexe luchtruimen. Unifly heeft al meer dan €20 miljoen aan investeringen opgehaald en werkt samen met belangrijke spelers in de luchtvaart- en technologie-industrie, zoals Deutsche Flugsicherung en Terra Drone.

5. Talmundo

Talmundo is een HR-tech start-up die bedrijven helpt om het onboarding-proces van nieuwe medewerkers te verbeteren en te stroomlijnen. Het bedrijf biedt een gebruiksvriendelijk platform dat het mogelijk maakt om gepersonaliseerde onboarding-ervaringen te creëren, waardoor nieuwe medewerkers zich sneller thuis voelen en productiever worden. In 2018 haalde Talmundo €1,3 miljoen op in een investeringsronde om zijn internationale groei te ondersteunen.

6. Silverfin

Silverfin is een cloudgebaseerd platform voor financiële rapportage en analyse dat accountants en financiële professionals helpt om betere beslissingen te nemen op basis van realtime gegevens. Het platform automatiseert tijdrovende taken en biedt krachtige analysetools, waardoor gebruikers zich kunnen concentreren op het leveren van strategische inzichten en advies. In 2020 haalde Silverfin €4,5 miljoen op in een Series B-financieringsronde om zijn internationale expansie te bevorderen en zijn productaanbod uit te breiden.

7. SweepBright

SweepBright is een proptech start-up die een digitaal platform biedt voor vastgoedprofessionals om hun activiteiten te stroomlijnen en te automatiseren. Het platform helpt vastgoedmakelaars om efficiënter te werken, betere klantrelaties op te bouwen en sneller deals te sluiten. In 2019 haalde SweepBright €2,3 miljoen op in een investeringsronde om zijn internationale groei te ondersteunen en nieuwe functies te ontwikkelen.

8. UgenTec

UgenTec is een biotech start-up gespecialiseerd in de ontwikkeling van softwareoplossingen voor moleculaire diagnostiek. Het bedrijf biedt een geautomatiseerd platform dat laboratoria helpt om sneller en nauwkeuriger diagnostische resultaten te verkrijgen. In 2018 haalde UgenTec €7,5 miljoen op in een Series A-financieringsronde om zijn productaanbod uit te breiden en zijn internationale aanwezigheid te vergroten.

9. Bsit

Bsit is een mobiele app die ouders helpt om betrouwbare en lokale babysitters en kinderoppassers te vinden. Het platform maakt gebruik van sociale aanbevelingen en geolocatie om een veilige en gebruiksvriendelijke ervaring te bieden. In 2018 haalde Bsit €1 miljoen op in een investeringsronde om zijn groei in België en het buitenland te ondersteunen.

10. Cloudalize

Cloudalize is een cloud computing start-up die bedrijven helpt om hun IT-infrastructuur te optimaliseren en te beheren. Het bedrijf biedt een platform-as-a-service (PaaS) oplossing die het mogelijk maakt om complexe IT-omgevingen eenvoudig te beheren en te schalen. In 2018 haalde Cloudalize €5 miljoen op in een investeringsronde om zijn productaanbod uit te breiden en zijn internationale aanwezigheid te vergroten.

Dit zijn slechts enkele van de veelbelovende Belgische start-ups die interessante investeringsmogelijkheden bieden voor beleggers. Door via de Beste Brokers te investeren in deze jonge en innovatieve bedrijven, kunnen beleggers profiteren van het groeipotentieel en tegelijkertijd bijdragen aan de ontwikkeling van de Belgische economie en het stimuleren van innovatie in diverse sectoren.


<< Terug naar nieuwsoverzicht
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.