Belgische bedrijven die de wereld veroveren

België mag dan een klein land zijn, maar het heeft een indrukwekkend aantal bedrijven voortgebracht die internationaal succes hebben geboekt. Van bierbrouwers tot technologiebedrijven, Belgische ondernemingen hebben zich bewezen op het wereldtoneel en bieden beleggers interessante kansen om te profiteren van hun groei. In dit artikel zullen we enkele van deze succesvolle Belgische bedrijven onder de loep nemen en bespreken hoe beleggers via de Beste Brokers kunnen investeren in hun toekomstige groei.

Belgische bedrijven met internationaal succes

  1. Anheuser-Busch InBev (AB InBev): Als 's werelds grootste bierbrouwer heeft AB InBev zijn wortels in België, waar het is ontstaan uit de fusie van Interbrew en AmBev. Het bedrijf is nu actief in meer dan 50 landen en produceert bekende merken zoals Stella Artois, Budweiser en Corona. Met een sterke aanwezigheid in zowel ontwikkelde als opkomende markten blijft AB InBev een belangrijke speler in de wereldwijde bierindustrie.
  2. Solvay: Dit Belgische chemiebedrijf is opgericht in 1863 en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een wereldwijde speler met activiteiten in meer dan 60 landen. Solvay is gespecialiseerd in hoogwaardige chemicaliën en materialen die worden gebruikt in uiteenlopende industrieën, zoals de lucht- en ruimtevaart, de auto-industrie en de gezondheidszorg. Het bedrijf blijft innoveren en uitbreiden, waardoor het een aantrekkelijke investeringsmogelijkheid biedt.
  3. UCB: UCB is een wereldwijd biofarmaceutisch bedrijf dat zich richt op het ontdekken en ontwikkelen van innovatieve geneesmiddelen en oplossingen voor mensen met ernstige ziekten. Het bedrijf heeft een sterke pijplijn van producten in ontwikkeling en is actief in meer dan 40 landen. Met een groeiende vraag naar nieuwe behandelingen en therapieën blijft UCB een interessante investeringsmogelijkheid voor beleggers die willen profiteren van de groei in de biofarmaceutische sector.
  4. Barco: Barco is een wereldwijd technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in visualisatie- en samenwerkingsoplossingen voor professionele markten. Het bedrijf is actief in meer dan 90 landen en heeft een breed scala aan producten, waaronder projectoren, displays en softwareoplossingen. Barco blijft innoveren en investeren in nieuwe technologieën, waardoor het een aantrekkelijke investeringsmogelijkheid biedt voor beleggers die geïnteresseerd zijn in de groeiende markt voor professionele visualisatie-oplossingen.
  5. Melexis: Melexis is een Belgische producent van halfgeleiders en sensoren die worden gebruikt in de auto-industrie, de industriële sector en de consumentenelektronica. Het bedrijf heeft een sterke positie opgebouwd in de groeiende markt voor geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS) en autonome voertuigen. Met de verwachte groei in deze sectoren blijft Melexis een interessante investeringsmogelijkheid voor beleggers die willen profiteren van de groei in de auto-industrie en aanverwante technologieën.

Hoe beleggers kunnen profiteren van de groei van Belgische bedrijven

Er zijn verschillende manieren waarop beleggers kunnen investeren in de groei van succesvolle Belgische bedrijven:

  1. Aandelen: Beleggers kunnen rechtstreeks aandelen kopen van Belgische bedrijven die op de beurs zijn genoteerd. Dit kan worden gedaan via een online broker, zoals Beste Brokers. Het is belangrijk om grondig onderzoek te doen naar het bedrijf en de sector waarin het actief is voordat u besluit te investeren.

  2. Beleggingsfondsen en ETF's: Een andere manier om te investeren in Belgische bedrijven is door middel van beleggingsfondsen en ETF's (Exchange Traded Funds) die zich richten op Belgische aandelen. Deze fondsen bieden beleggers de mogelijkheid om te profiteren van de groei van een breed scala aan Belgische bedrijven zonder dat ze afzonderlijke aandelen hoeven te kopen. Enkele voorbeelden van dergelijke fondsen zijn de iShares MSCI Belgium ETF en het KBC Equity Fund Belgium.

  3. Crowdfunding en private equity: Voor beleggers die geïnteresseerd zijn in het ondersteunen van opkomende Belgische bedrijven, kunnen crowdfunding-platforms en private equity-investeringen interessante mogelijkheden bieden. Via deze platforms kunnen beleggers kapitaal verstrekken aan veelbelovende start-ups en kleinere bedrijven in ruil voor aandelen of andere vormen van financiële beloning.

Concluderend hebben Belgische bedrijven met internationaal succes beleggers aantrekkelijke kansen geboden om te profiteren van hun groei. Door te investeren in deze bedrijven, kunnen beleggers niet alleen hun portefeuille diversifiëren, maar ook bijdragen aan de groei en het succes van de Belgische economie.


<< Terug naar nieuwsoverzicht
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.