Nieuwe mogelijkheden van Trade Republic: Fractionele Obligaties

Een baanbrekende verandering is geïntroduceerd in het dienstenaanbod van Trade Republic, een prominente Europese broker. Klanten kunnen nu vanaf slechts 1 euro beleggen in fractionele staats- en bedrijfsobligaties. Trade Republic is hiermee de eerste Europese broker die deze mogelijkheid aanbiedt.

Wat zijn Fractionele Obligaties?

De traditionele aanpak vereist vaak een minimale investering van €1.000 voor obligaties, waardoor ze minder toegankelijk zijn voor particuliere beleggers dan aandelen. Bovendien kan de obligatiemarkt vaak minder toegankelijk zijn vanwege de illiquide obligaties.

De innovatie van Trade Republic heeft echter de deuren geopend voor beleggers om fractionele obligaties aan te schaffen, wat betekent dat ze niet langer de volledige obligatie hoeven te kopen, maar in plaats daarvan een 'fractie' of gedeelte van een obligatie kunnen aanschaffen. Dit is al mogelijk vanaf 1 euro, waardoor obligaties nu toegankelijker zijn voor een groter investeerderspubliek.

De Voordelen van Diversificatie en Hoge Rente

Een groot voordeel van deze ontwikkeling is dat beleggers nu hun portefeuille kunnen diversifiëren tegen lagere kosten. Dit is een uitstekende manier om potentiële risico's te spreiden en de veerkracht van een beleggingsportefeuille te versterken.

Daarnaast biedt Trade Republic rentevergoeding van 4% per jaar op niet-belegd geld van zowel nieuwe als bestaande klanten, vanaf 1 oktober 2023. Dit toont aan dat Trade Republic zich inzet om klanten waar voor hun geld te bieden, zelfs wanneer hun geld niet direct geïnvesteerd is in beleggingsproducten.

Anticiperen op Marktcondities

De introductie van fractionele obligaties door Trade Republic komt op een moment dat de obligatierentes aan het stijgen zijn, waardoor ze een interessante optie zijn voor beleggers die op zoek zijn naar hogere rendementen. Erik Mauritz, Senior Advisor van Trade Republic in Nederland, stelde dat obligaties van gezonde Europese bedrijven nu aantrekkelijker zijn voor beleggers door rentes die gestegen zijn boven de 4%.

Voor meer diepgaande informatie en beoordelingen van brokers zoals Trade Republic, nodigen we u uit om onze uitgebreide broker reviews op Bestebrokers.be te raadplegen. We bieden een schat aan informatie om u te ondersteunen bij het nemen van weloverwogen beleggingsbeslissingen.


<< Terug naar nieuwsoverzicht
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.